"mitt i naturen"

Produkter

BRÖD

Bröden bakas i vår tyska stenugn från Haussler, som till skillnad från pizzaugnar är helt inklädd i stenar. Pizzaugnar och de flesta bageriugnarna, har stenhäll endast i botten.

I vår stenugn får bröden en perfekt skorpa runt hela brödet.


Vi använder huvudsakligen ekolog ekologiskt närodlat mjöl från Mikaela och Robert på Larsbo Lantgård, Nordppland. Alla bröden innehåller surdeg av vete och råg, och oftast lite, lite jäst.

SORTER

Upplandskubb  Med uppländskt råg- och vetemjöl. Uppfyller kvalitetskraven för Skyddad Ursprungsbeteckning av EU.  Långjäst och kokt i vattenbad i 4 timmar. Råg- och vetemjöl, vatten, sirap, jäst och salt.

                

Sillabrödet är en favorit för många, med mycket smak och lite sötma passar brödet utmärkt till ost, skinka, leverpastej, sill och mycket mer!
Ett mörkt bröd långjäst rågbröd, utmärkt till sillen - viss sötma med smak av kummin och kaffe. Ingredienser: Ekologiskt råg- och vetemjöl, vatten, rågsurdeg, kaffe, sirap, jäst, salt och kummin.

Ängslyckans Frukt & Nötbröd  Ett mellangrovt bröd med torkad frukt och nötter i.

Vi kan också göra bröden utan nötter i på begäran (höger bild).
Ingredienser: Ekologiskt vete- och rågmjöl, vatten, surdeg, aprikoser, fikon, tranbär, mandel, hasselnötter, sirap, jäst och salt.

 

LJUSA BRÖD

Äppelbröd

Rostat fröbröd

Ängslyckans levain

Långjäst graham