Produkter
BRÖD
Bröden bakas i vår tyska stenugn från Haussler, som till skillnad från pizzaugnar är helt inklädd i stenar. Pizzaugnar och de flesta bageriugnarna, har stenhäll endast i botten.
I vår stenugn får bröden en perfekt skorpa runt hela brödet.
Vi använder huvudsakligen ekolog ekologiskt närodlat mjöl från Mikaela och Robert på Larsbo Lantgård, Nordppland. Alla bröden innehåller ordentligt med surdeg av vete eller råg, och ibland lite, lite jäst. Bröden får jäsa mellan 3 och 15 timmar.
SORTER
Upplandskubb
Med uppländskt råg- och vetemjöl. Uppfyller kvalitetskraven för Skyddad Ursprungsbeteckning av EU. Långjäst och kokt i vattenbad i 4 timmar.
Ingredienser: Råg- och vetemjöl, vatten, sirap, jäst och salt.
Sillabröd
En favorit för många, med mycket smak och lite sötma passar brödet utmärkt till ost, skinka, leverpastej, sill och mycket mer! Ett mörkt bröd långjäst rågbröd, utmärkt till sillen - viss sötma med smak av kummin och kaffe.
Ingredienser: Ekologiskt råg- och vetemjöl, vatten, rågsurdeg, kaffe, sirap, jäst, salt och kummin.
Ängslyckans Frukt & Nötbröd
Ett mellangrovt bröd med torkad frukt och nötter i.
Vi kan också göra bröden utan nötter i på begäran.
Ingredienser: Ekologiskt vete- och rågmjöl, vatten, surdeg, aprikoser, fikon,
tranbär, mandel, hasselnötter, sirap, jäst och salt.
Vörtbröd
Ett mustigt och saftigt vörtbröd gjort på surdeg (inga russin), enligt Jan Heds anrika recept. Vi formar det som en kotte!
Ingredienser:Råg- och vetemjöl, vatten, svagdrika/porter, flytande vört, brödkryddor, rågsurdeg, sirap, smör, jäst, salt
LJUSA BRÖD
Äppelbröd
Rostat fröbröd
Ängslyckans levain
Långjäst graham