Produkter

BRÖD

Bröden bakas i vår tyska stenugn från Haussler, som till skillnad från pizzaugnar är helt inklädd i stenar. Pizzaugnar och de flesta bageriugnarna, har stenhäll endast i botten.

I vår stenugn får bröden en perfekt skorpa runt hela brödet.


Vi använder huvudsakligen ekolog ekologiskt närodlat mjöl Larsbo, Nordppland. Alla bröden innehåller surdeg av vete och råg, och oftast lite, lite jäst.

Upplandskubb  Med uppländskt råg- och vetemjöl. Uppfyller kvalitetskraven för Skyddad Ursprungsbeteckning av EU.  Långjäst och kokt i vattenbad i 4 timmar. Råg- och vetemjöl, vatten, sirap, jäst och salt.

                

Mörka, grova, bröd gräddade i plåtform

Danskt Rågbröd Ett saftigt grovt surdegsbröd med mycket rågmjöl, linfrön och solrosfrön i. Bakat i oljad metalform och får en härligt knaprig skorpa.

Sillabröd Ett mörkt bröd långjäst rågbröd, utmärkt till sillen - viss sötma med smak av kummin och kaffe.Ingredienser: Ekologiskt råg- och vetemjöl, vatten, rågsurdeg, kaffe, sirap, jäst, salt och kummin.

Finskt rågbröd Ett väldigt syrligt och mörkt långjäst rågbröd med rågmalt i som ger en kartäristisk smak. (jästa i korgar).

Ängslyckans ljusa - ett ljust surdegsbröd (levain) med graham, fullkornsdinkel.

 

Ängslyckans Frukt, och Frukt och Nötbröd  Ett mellangrovt bröd med torkad frukt och nötter i.
Vi kan också göra bröden utan nötter i på begäran (höger bild).
Ingredienser: Ekologiskt vetemjöl och rågmjöl, vatten, surdeg, aprikoser, fikon, mandel, hasselnötter, sirap, jäst och salt.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi har även en liten presentbutik med hanthantverk, fågel- och trädgårdsrelaterade produkter. Här kommer ett axplock!

Naturtvålar                       Skärbrädor
    

Stengodsfåglar

Teer

   

 ____________________________________________________________________