"mitt i naturen"

Om Ängslyckan och oss

På denna vackra plats finns förutom Ängslyckans Café, Varggropens fågeltorn, eko-bondgården Åhl Grönt samt privata tomter.

Om ni tänkte besöka fågeltornet ber vi er använda anvisad väg och stig. Gå rakt fram förbi soptunnorna så ser ni en brunvit vägvisare i trä till tornet i backen genom fårhagen. Följ stigen. Vi ber er visa hänsyn mot grannar och respektera tomtgränser vid parkering och promenader. 

Är ni intresserade att besöka bondgården eller träffa gårdens djur, vänligen kontakta Ebba/Pär (0703-076523). De hyr även ut det lilla torpet som ligger närmast stora vägen och säljer produkter från gården.

Ängslyckan bor vi, Karin, Anders och My samt de två kattern Chili och Muskot och hunden Luna på en tomt på 3300 m2. Här finns både bostadshus och cafe/bageri.

I vårt trädgårdscafé kan man njuta av utsikten från vår takaltan, eller den lilla plattformen längst fram mot sjön. Där kan man avnjuta det rika fågellivet. Vi har sett hela 201 olika fågelarter från vår tomt.
Man kan också sitta i den vackra pergolan omgiven av växter. Eller så vandrar man omkring i trädgården som innehåller intressanta växter och miljöer för trädgårdsälskare. Där blandas trädgårdsväxter med vilda växter på ett spännande sätt.

För barnen finns gungor och studsmatta!

Här är våra fyra uteplatser och altaner som man kan mysa i !

s

 

Är vädret lite sämre kan man sitta inne i caféet. Där finns det också en liten gårdsbutik och ett hantverksbakeri-kök. Vi säljer bröd, honung, keramik, naturböcker och presentartiklar med tema fåglar.

Vilka är vi ?

Karin Gerhardt- bakar surdegsbröd och goda bakverk, har gått flera bakkurser på Saltå Kvarn och på Eldrimner i Östersund. Från början biolog med internationell miljöerfarenhet ffa i tredje världen. Hon har också arbetat som natur(tema)reseledare i Spanien och andra länder. I övrigt har hon kunskaper och intresse i trädgård, fåglar, maltwhisky, biodling, förutom bakning förstås!

Anders Arnell - guidar om fåglar, om Vendelsjön och bygden och är medhjälpare "vaktmästare" och medvärd på caféet. Han är naturvägledare, ornitolog och jägmästare. Bedriver ringmärkning av fåglar sommartid vid Örbyhus slott.

Medarbetare

Eva Douhan Lundkvist

My Arnell Gerhardt       

Vår hund "Luna" - rasen Shetland Sheepdog