Gruppaktiviteter

Skräddarsydda kurser

Är ni ett gäng som vill baka tillsammans eller ett företag som söker en gruppaktivitet? Hör av er för ett förslag på en kurs upplagd utifrån era egna önskemål och förutsättningar.


En halv dags brödbakningskurs

En mysig dag på Ängslyckan för företaget, organisationen,
familjen eller vännerna.  För sällskap mellan 4 och 10 personer.

Boka en vardag/kväll eller en lördag

 
Upplägg:

  • Fika och intro till surdegsbakning.
  • Vi sätter en deg tillsammans på en brödsort ni väljer.
  • Sedan bakar vi ut frallor på färdigjäst surdeg.
  • Vi gräddar frallor i stenugnen och äter en god soppmåltid.
  • Vi gräddar surdegsbröden.
  • Slutligen provsmakar vi bröden och rundar av med lite frågor.

Brödsorter: Om ni väljer ett mörkt bröd så gör vi ljusa surdegsfrallor, väljer ni ett ljust surdegsbröd, så göra vi rågfrallor.
Ljusa surdegsbröd: lantbröd, äppelbröd, valnötsbröd.
Mörka surdegsbröd: finskt rågbröd, skållat havrebröd eller barsjabröd.

Att ta hem: Många handfasta tips, frallor, var sitt surdegsbröd och självklart en klick surdeg också, om ni vill fortsätta baka!

Kursen pågår ca 4 timmar. Bestäm tid när det passar er!
Vi tar emot mellan 4 och 10 personer. Priset varierar mellan
495 kr och 695 kr per person beroende på storleken på gruppen.

BOKNINGAR & INFORMATION
Kontakta Karin så hittar vi en tidpunkt och totalpris.
Mobil 0769 – 43 05 43.
E-post: angslyckanscafe@tele2.se

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fågelvandring vid Vendelsjön

Häng med en stund till fåglarnas värld. Anders berättar om  våra vanligaste fåglar i vår närhet  och guidar er sedan ut till Vendelsjöns myllrande fågelliv.  Anders kan också guida er i skogen eller i något annan plats i Uppland

 
Fågelciceron: Anders Arnell – ca 1.5 timme


Vårt dagliga bröd – om brödets historia

Är du nyfiken på hur bröd har smakat och framställts genom tiderna – då är detta tillfället för er att göra bekantskap med brödet som kulturarv.

Ni bjuds på ett inspirerande föredrag kombinerat med provsmakning av tidstrogna bröd. Vi börjar med det äldsta man funnit fram till vår traditionella kokta Upplandskubb

Föredragshållare och brödbakare: Karin Gerhardt -  ca 1.5 timma

 

KONTAKTA OSS FÖR EN OFFERT!